Menu 040 - 205 58 14
Terug naar projecten

Onze trots Reconstructie Fort Isabella

Fort Isabella is een samenleving op een historische en natuurlijke krachtplek. Ten behoeve van de ontwikkeling van dit project zal door BraBoB een unieke en groene geluidswerende voorziening worden gerealiseerd.

In cijfers

  • Klant Isabella Groep
  • Geleverde grond 130.000 m3
  • Hergebruik Garage omgetoverd naar vleermuiskelder
  • Acceptatie Grond Klasse AW, wonen en industrie/GBT
Google map

De opdracht

Begin oktober 2016 is BraBob gestart met de aanvoer van grond. Deze grond dient op termijn voor de herinrichting van het gedeelte van het terrein langs de spoorlijn. De bedoeling hiervan is het beperken van het geluid op het terrein. De vorm die de geluidswal krijgt, doet eer aan de oude structuur van het fort, met een knipoog naar de toekomst. Waarbij de vorm van de wal ook 'land art' wordt. Een leuk weetje over dit project: Bij de aanleg van de Geluidswal ‘Fort Isabella’ in Vught, werden wij door onze opdrachtgever Isabella Groep uitgedaagd om deze oude parkeergarage nuttig her te gebruiken. 

Wil je meer weten over Fort Isabella, kijk dan eens op www.fortisabellavught.nl.

Benieuwd?

Het adres van deze bijzondere locatie is gelegen aan de Reutsedijk 7 in Vught. Komend vanuit Eindhoven neem op de A2 afslag 23-Tilburg. Vanuit Utrecht neem op de A2 afslag 1-Vught centrum richting Ring ’s-Hertogenbosch/Vught-Centrum. Vanuit de randweg links de Postweg op. Op de Postweg rechtdoor op de rotonde, hierna de eerste weg rechts om vervolgens weer rechts te gaan. De kieplocatie wordt duidelijk aangegeven middels bebording.

  • Er zijn van die plaatsen, die het gewone overstijgen: Fort Isabella in Vught is zo'n plek.

  • B&O is verantwoordelijk voor de geluidswal, welke de stijl krijgt 'land-art'.

  • Neem gerust eens een kijkje bij dit bijzondere project.

Bekijk andere projecten