Menu 040 - 205 58 14
Terug naar projecten

Onze trots Onmogelijke mogelijk maken

Een bijna onmogelijke opdracht om het verpauperde terrein met daarop de machinefabriek Te Strake te slopen en te saneren. Immers waren de kosten hoger dan de baten maar dankzij de subsidie is het project toch in gang gezet.

In cijfers

  • Grootte 2,2 ha grond
  • Een gegeven 40.000 ton grond, ontgraving tot 6 meter
  • Ander gegeven Complexe verontreiniging met VOCL, zware metalen, minerale olie en asbest
  • Acceptatie Afkoop van nazorg, subsidie conform bedrijvenregeling
Google map

De opdracht

De grond was op sommige plekken ernstig verontreinigd. Het hele terrein is minimaal 1 meter diep afgraven vanwege de sintels die er lagen. Ruim 2.000 vierkante meter hebben we tot zes meter diepte afgegraven. Die grond was ernstig vervuild met zware metalen. De vervuiling is met name in de jaren zeventig ontstaan. Op een gegeven moment haalde de Gemeente de gevaarlijke stoffen niet meer op. Deze werden opgeslagen in de loods op het perceel en die zijn gaan lekken. B&O heeft voor dit project de complete bodemsanering uitgevoerd.

Techniek?

De techniek die in Deurne werd gebruikt is in Nederland pas tweemaal eerder toegepast. Kosten noch moeite zijn gespaard. Maar er was simpelweg geen alternatief; het moest in één keer goed. Het verdere risico is afgekocht door bodemzorg.

Het terrein werd na alle sloop- en saneringswerkzaamheden ingericht als kleinschalig bedrijventerrein met percelen vanaf duizend vierkante meter. Donderdag 15 september 2016 heeft er over dit project een artikel in het Weekblad voor Deurne gestaan. Hieronder de link die verwijst naar het desbetreffende artikel.

http://www.weekbladvoordeurne.nl/nieuws/20160915/sloop-panden-machinefabriek-te-strake-en-sanering-vervuilde-grond

 

 

  • De eerste fase is door B&O gestart.

  • Werkzaamheden door B&O om de volgende fase in te kunnen gaan.

  • Het toekomstige plan nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Bekijk andere projecten