Menu 040 - 205 58 14
Terug naar projecten

Onze trots Herselse Heide

De voormalige vuilstortplaats in Lierop kwam in aanmerking voor duurzame herontwikkeling. Onder onze regie, i.s.m. Brabob is hier een dikkere afdeklaag aangebracht en een natuurlijke recreatieomgeving gecreëerd.

In cijfers

  • Opdrachtgever Gemeente Someren
  • Geleverde grond 200.000m3
  • Acceptatie Grond klasse AW, wonen en industrie/GBT
Google map

De opdracht

Wij hebben deze klant geholpen door de acquisitie, acceptatie en verwerking uit handen te nemen. In de voorbereidende fase van geplande bouwwerkzaamheden bleek ter plekke een geplande nieuwbouw een bodemverontreiniging aanwezig te zijn, waarvoor er nog geen sanering was voorzien. In samenwerking tussen adviseur, opdrachtgever en bouwer kon een saneringsvariant worden uitgevoerd waarbij geen grond is afgevoerd van de locatie en waarbij de bouw zo min mogelijk vertraging heeft opgelopen. De zes hectare grond is verfraaid met bomen en planten en er zijn diverse mountainbike- en wandelroutes aangelegd.

Benieuwd?

Het adres van deze locatie is gelegen aan de Herselseweg in Lierop. Wanneer je aan de zuidzijde van Helmond vanaf de Rijksweg 612 (parallel gelegen aan het kanaal Zuid-Willemsvaart) afslag Lierop neemt, komt u op de Herselseweg. Na 2,6 kilometer gaat u links een asfaltweg het bos in.

De inrit van de asfaltweg het bos in is aangegeven middels markeringsborden. Volg deze weg 400 m het bos in en je arriveert bij de verwerkingslocatie.